- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"ק 35812-11-12
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
35812-11-12
1.2.2013 |
|
בפני : רים נדאף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פייסל פואז |
: 1. ע.פ עזאיזה הובלות ומסחר בע"מ 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
1. עניינה של התביעה הנדונה הוא בנזקים שנגרמו לביתו של התובע, לשער של הבית, למדרגות השיש ולעמודי השיש בבית כתוצאה מפירוק סחורת חבילות קש על ידי הנהג של הנתבעת בבית הסמוך לביתו של התובע, ואשר שייך לאביו של התובע.
2. אין מחלוקת כי ביום האירוע, 26.7.12, פרק נהג המשאית של הנתבעת חבילות קש ששוקלת כל אחת 400 ק"ג בחצר או במגרש של אבי התובע הסמוך למגרש של התובע, שם בנוי ביתו. אין מחלוקת כי הפריקה של המטען היתה ע"י נסיעה לקדימה ולאחור של המשאית, תוך כדי הפלת המטען אחורה לתוך המגרש, זה לפי העדות של נהג המשאית בפניי היום. אין גם מחלוקת כי אכן אחד המטענים נפל לתוך התחום של בית התובע וגרם נזק. מעיון בפרק נסיבות המקרה בחוו"ד הנגדית שהוגשה מטעם הנתבעות עולה גם שקיימת הודאה בכך שחלק מהמטען נפל הצידה ופגע בשער וגדר הכניסה לביתו של התובע.
3. היום התקיים דיון בתיק בו שמעתי את עדותו של התובע, עדות אחיו פואז פואז, עדות נהג המשאית מר ח'יר סעיד עאזר, ועדות מנהל הנתבעת מס' 1 מר עאטף עזאיזה.
4. באשר לשאלת האחריות ברור כי נהג המשאית התרשל כלפי התובע בכך שמצא לנכון לפרוק את המטען בצורה מאוד מקורית על ידי נסיעה לקדימה ולאחור, תוך כדי זריקת המטען אחורה על ידי בלימה חזקה לתוך המגרש. ברור כי אין המדובר בשיטת עבודה תקינה או ראויה או סבירה, והראיה היא התוצאה שנגרמה בעת שאחד המטענים נזרק לתוך התחום של בית התובע וגרם לו נזק לפי הודאת נהג המשאית.
בנסיבות אלו אני קובעת כי נהג המשאית התרשל כלפי התובע באופן שמזכה את התובע בקבלת פיצוי על נזקיו.
נתבעת מס' 1 היא המעביד של נהג המשאית והבעלים של המשאית, וככזו היא נושאת באחריות שלוחית למעשה או מחדל העובד מטעמה, הוא נהג המשאית.
5. באשר לגובה הנזק צירף התובע חוו"ד של בזק שמאים מטעם שמאי שבדק את ביתו של התובע ביום 28.7.12 היינו יומיים לאחר האירוע. שם הוא מצא שנגרם נזק לבסיס תעלת הניקוז, לשער הכניסה, למעקה משולב עמודי אבן וגדר ברזל מעוצב, ללוחות מתחת למעקה המשולב, למדרגות כניסת הבית. אותו שמאי העריך את עלות התיקון בסך 20,601 ש"ח כולל מע"מ.
מטעם הנתבעת הוגשה חוו"ד נגדית היום ע"ס 8,775 ש"ח לאחר ששמאי מטעם הנתבעת ביקר בביתו של התובע אתמול, והוציא חוו"ד נגדית. חשוב להדגיש כי התובע תיקן חלק גדול מנזקיו, אך לא הגיש על כך חשבוניות או קבלות ולא ניתן לדעת מה היתה העלות האמיתית של תיקון הנזקים.
6. בנסיבות אלו, אני מוצאת לנכון לפסוק לתובע את ממוצע חוו"ד בסך 14,688 ש"ח.
7. התובע נשא גם בחשבון שכ"ט שמאי ע"ס 2,488 ש"ח והוא זכאי לקבלת סכום זה.
8. באשר לטענתו של עזאיזה בדבר פטירתו מאחריות ע"י אביו של התובע, אני מאמינה לעזאיזה שזה מה שהיה, אך אני קובעת כי אביו של התובע אינו זכאי או רשאי להחליט באשר לזכות התביעה של התובע על נזקיו כלפי המזיק.
9. לסיכום אני מחייבת את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 17,176 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 26.7.12 ועד ליום התשלום בפועל, וכן הוצאות משפט בסך 500 ש"ח.
המזכירות תמציא העתק פסק דין זה לצדדים.
ניתן היום, כ"א שבט תשע"ג, 01 פברואר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
